2011. április 8., péntek

Borosüveg tanulmány

Szóval az előzőekben elkövetett hibákat kiküszöböltem, azért ez se tökéletes, de még fogok időt szentelni a tárgyfotózásra, mert nagyon megszerettem.

7 megjegyzés:

  1. Finom a bor, de tavasszal és nyáron inkább sört iszom! :)
    Lesz sörösüveg tanulmányfotód is? :)
    Amúgy a kép igazán jó lett!

    VálaszTörlés
  2. jó ötletet adtál, majd csinálok sörösüveg fotókat is :) van úgyis jó pár formás üvegem :)

    VálaszTörlés
  3. Az üvegfotózásnál a legfontosabb szempont a minél kevesebb csillogás illetve tükröződés az üvegen. Volt egy megbízásom ahol ez volt a feltétel.Hátulról jövő természetes fénnyel és áttetsző háttérrel oldottam meg, nem használtam vakukat csak polarizációs szűrőt a maradék csillogás tompítására.A jobb élesség érdekében a gépet álványra tettem és iso 100 -on kb 2-3 mp-et exponáltam 11-16-os rekesszel.
    Ennél a módszernél túl kell exponálni legalább +1 értékkel, hogy a világos háttér hatására az üveg ne sötétüljön be, vagy spotmérést kell végezni az üvegen. Ez a képed tényleg nagy haladás.
    Üdv Csaba

    VálaszTörlés
  4. az igazság az, hogy kicsit régebben L.CS.-val a söröskorsók tanulmányozására forditottunk nagy hangsúlyt, azt figyelve meg, hogy üresen megszűnt a csillogása és azonnal abban jártunk hogy másikat csillogtassunk meg asztalunkon. igy már régen jóval fontosabb volt a csillogásmentesség elérése...

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a véleményeteket. Én itt a csillogásokat mesterségesen hozzátettem, sokszor ez a könnyebb, mint elvenni a képből a becsillanásokat vagy azokat tompítani. Azt hiszem jó témakört találtam sok féleképpen lehet megoldani egy üveg fotózását, igazából írott anyag nincs róla a neten, könyvben sem találtam még. Kísérletezni fogok többféle beállítással és fényekkel remélek követni fogjátok :)

    VálaszTörlés
  6. Szia
    Szép fotók, egy werket nem mutatnál, hogy hogyan készült? Én is most tervezem a YN vakucsalád tagjait kipróbánlni és érdekelnte, hogy milyen beállításokkal/elhelyezéssel készült,
    Köszi!
    További szép képeket!

    VálaszTörlés
  7. Szia Robert!
    Werkfotóm sajnos nincsen, de annyi, hogy a gép egy canon eos 5D, az objektív egy canon EF 70-200 F4 L objektív, kb. 200 mm-en készült, majdnem merőlegesen és függőlegesen két oldalt volt két vaku, az egyik egy Metz a másik a YN vaku, 2 méteres állványon, 2 db 60x60 cm-es softbox 2 db fekete kartonpapír kitakarással, attól lett 2 db csík, az üveg előtt pedig 2 db fehér karton hengeressé formálva. Az üveglap füstüveg, attól ilyen szinű a kép. ISO 50 és kb. 1/200-as záridő, a vakuk teljesítményét visszavettem, pontos számokat nem tudok.
    Én is most fogok két darab YN 560 vakura beruházni, ezt már eladtam, mert nekem slave vakunak nem volt jó, többet tud. Ha bármi kérdésed van akkor tudsz nekem emailt írni.üdv

    VálaszTörlés