2012. december 14., péntek

Adventi vásár Bécsben


Másodszor látogattunk el a bécsi adventi vásárba. Idén autóval indultunk útnak. Legalább öt-hat helyszínen tartanak karácsonyi vásárt. Először a Schönbrunni kastély udvarát kerestük fel. Hangulatos, romantikus a díszlet a császári kastély előtt. Hagyományos kézműves termékek, karácsonyi díszek, gyertyák, kerámiák mindenkit magával ragadnak. Csak az 5D és a fix 50 volt vittem, ami utólag is jó döntésnek bizonyult. A nézelődés során megkóstoltuk a forralt bor, forró csokit és különleges puncsokat. Nagyon sok turista keresi fel a vásárt, köztük minden harmadik magyar volt. Parkolás nem volt olcsó, de ezt tudni lehetett. A Rathausplatz (Városháza) előtti téren, nagyon zsúfolt volt a vásár, inkább csak sodort a tömeg. Cserébe kárpótolt a vásár gyönyörű díszlete. Nem csak a városháza hanem a környező fák is ünnepi díszben világítanak. A buszos kirándulások legtöbbször e két helyszínre viszik a turistákat, úgyhogy ha legközelebb megyünk akkor csakis hétköznap és más helyszínt is negtekintünk. A zsúfoltság ellenére is érdemes látogatást tenni adventkor Bécsben!




 









 
 



 







11 megjegyzés:

  1. Jól összeszedted az osztrákok "giccseit". Mutatós, színes világot mutattál előle nekünk. :)
    gyula

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gyula. És még milyen drága giccsek :D

      Törlés
  2. Legalább a képeiden keresztül eljutottam ide.:-) Azért jó volna élőben látni ezt és a Riói karnevált...Látványos részleteket ragadtál ki, a forró csoki különösen étvágygerjesztő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Erzsi. Tényleg szép színes a forgatag.

      Törlés
  3. Micsoda kavalkád! A Riói karnevál találó kifejezés erre a forgatagra.

    VálaszTörlés
  4. A particularly Christmas .. Beautiful and colorful images .. Greetings ..

    VálaszTörlés
  5. Nagyon hangulatos képek, mi most voltunk először és nagyon tetszett. Nem is tudom saját kocsival is biztos jó móka, de így utólag nem bánom, hogy busszal voltunk :)

    VálaszTörlés
  6. YOU HAVE SUCH BEAUTIFUL CHRISTMAS DECORATIONS

    VálaszTörlés