2012. augusztus 28., kedd

Plitvicei tavak I.

Horvátországi nyaralásunkat a plitvicei tavaknál kezdtük meg. Jól döntöttünk amikor a környéken kerestünk szállást és korán reggel indultunk a tavak felfedezésére. Az egyik leghosszabb túrát választottuk, ott kezdtük ahol a tömeg általában befejezi. A kiinduló ponthoz induló első buszt ugyan lekéstük, de a várakozás után a nemzeti park kárpótolt minket.






9 megjegyzés:

  1. Sajnos még nem jártam itt, de a fotók nagyon szépek. Csodás színek és fények voltak. Tényleg jó, hogy lekéstétek a buszt, kár ilyen jó fényviszonyokban a buszban ülni. Gondolom lesznek még képek...

    VálaszTörlés
  2. Igen, majd holnap jön a második rész :) csak olyan sok jó kép van :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű hely, sokszor láttam már fotón. Sajnos én sem jártam még ott személyesen. Ezért (is) várom a folytatást. Ahány ember annyi féle nézőpont és kompozíció :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes elmenni, akár csak egy hosszú hétvégét rászervezni is, túl messze nincsen, pár óra alatt elérhető. Egy 4 fős csapatnak meg már jobban megéri költség szempontjából is.

      Törlés
  4. Milyen tiszta volt a víz! Nagyon szép képek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, igen szép tiszta. Következő részben írok majd a történetéről is.

      Törlés
  5. Kauniita ovat 'Maisema-Sommitelmasi'.
    Kuva-alalle asettelu vaatii näkemystä...
    Omaat mainion näkemyksen taidon.
    Tervehtien Eko

    VálaszTörlés
  6. Lassan tíz éve, hogy ott jártam, de akkor még videóztam és filmet szerkesztettem, így fotóim nincsenek sajnos. Már ezek is gyönyörű képek, de a java - a vízesések - még hátra van. Érdeklődéssel várom őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most jártam itt először, de biztos, hogy nem utoljára. Úgy vettem észre, hogy az interneten látott képekhez képest a vízhozam nem akkora, biztosan a szárazság itt is szerepet játszik, de azért láttunk pár szép vízesést :)

      Törlés