2011. január 2., vasárnap

Kozmáry kilátó


Végre enyhült az idő és volt lehetőségünk sétálni egyet a Mátrában. Felmásztunk a Kozmáry kilátóhoz és kipróbáltam az ND átmenetes szűrőmet is.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! ND átmenetes szűrő? Érdekesen hangzik! :)
    A kilátóból is csináltál képeket?

    VálaszTörlés
  2. Voltunk fenn, ott is csináltam képeket, majd felteszem ide, csak még nem volt időm foglalkozni vele, mert panorámát fotóztam. Cokin ND8-as átmenetes lapszűrő.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon nem látom értelmét az átmenetes szűrőknek a digitális világban, virtuálisan előidézhető a hatás, ebben az esetben is egy polár többet ad, szerintem. A kép ennek ellenére persze jó, a módszereit meg mindenki maga válogatja :)

    VálaszTörlés
  4. Mentségemre legyen mondva nagyon szeretem a polárszűrőt használni, mivel egy jó minőségű hoya pro 1 digital a fényértékből alig vesz el, le se szoktam venni, de nem tudom hova raktam el és enélkül indultam el fotózni. A polárszűrő ugyan bekorlátoz egy kicsit a nevéből és a funkciójából adódóan.
    Próbáltam már "virtuális ND szűrőt" is használni, jogos persze János a felvetésed! Két hátránya van amit tapasztaltam, az egyik a felszerelése az objektív elé, a második pedig módosítja kismértékben a színeket, erre időm nem volt, de korrigálnom kell majd maszkolással Photoshopban.

    VálaszTörlés
  5. nagyon jó kompozíció! tetszik :-)

    VálaszTörlés
  6. Very beautiful winterpicture!
    Have a great 2011!

    VálaszTörlés